A betegség a lélek nyelve
A betegség a lélek nyelve

A betegség a lélek nyelve

A betegségnek mindig üzenete van számunkra, azt üzeni, hogy hiba van a gondolkodásunkban, látásmódunkban. Amennyiben sikerül hibás gondolkodásunkat felismerni és ezen változtatni akkor, a betegség elveszíti az értelmét, melynek következtében beindul a regenerálódási folyamat.

A test sosem beteg, vagy egészséges, a testben csak a tudat információi fejeződnek ki. A test semmit sem tesz magától, erről mindannyian meggyőződhetünk, ha megtekintünk egy holttestet. Az élő ember teste működését éppen annak a két nem anyagi természetű instanciának köszönheti, melyet tudatnak (léleknek) és életnek (szellemnek) nevezünk. A testben a tudat információi manifesztálódnak, s válnak ez által láthatóvá. A test működése összességében azoktól az információktól függ, amelyeknek kiindulópontja az emberi tudat. A legkülönbözőbb testműködések harmonikus összjátéka során jön létre az a minta, amelyet egészségnek nevezünk. Ha valamely testfunkció letér a pályáról, ezzel többé-kevésbé ezt a harmóniát veszélyezteti, ezért ilyenkor betegségről beszélünk. A betegség tehát azt jelenti, hogy letértünk a harmónia útjáról, illetve kérdésessé tettünk egy addig kiegyensúlyozott rendet. A harmónia zavara azonban a tudatban, az információk szintjén áll fenn, a testben csak megmutatkozik. Így, ha egy ember tudati világa kizökken egyensúlyából, ez testi tünetekben lesz látható és átélhető a számára. Félrevezető tehát azt állítani, hogy a test beteg. Beteg csak az ember lehet, s betegsége testében jelentkezik tünetként. (Ha egy tragédiát bemutatnak, akkor sem a színpad tragikus, hanem a darab!)

A betegség okának felismeréséhez segítséget nyújt, ha az alábbi kérdéseket megválaszoljuk magunknak:
  • Miért van épp nekem ez a betegségem?
  • Miért éppen most?
  • Mi az előnye, illetve hátránya?
  • Hogyan változtatja meg az életem?
Minden lelki disszonanciánk megjelenik az energetikai testünkben. Amennyiben ez az energetikai állapot tartóssá válik, egy idő után a fizikai testben is betegség formájában megjelenik. Amennyiben csak a tünetet kezeljük, ebben az esetben elnyomjuk a lélek jelzését, ezért hamarosan más tünet formájában jelentkezik lelkünk elégedetlensége. Ezért fontos mindig a tüneti kezelés mellett a kiváltó ok kiderítése is. Amikor a kiváltó okokat megtaláljuk, gyakran már a felismerés is beindítja a gyógyulási folyamatot.

vissza