Holistic Pulsing, a lélek masszázsa

A Holistic Pulsing, a lélek masszázsa egy manuál (kézi) terápia, amely átvitt értelemben leginkább a masszázs fajták közé sorolható, egy gyengéd, mégis intenzív testorientált lazítási technika.

Ausztráliában és Új-Zélandon ezt a módszert már régen ismerik és alkalmazzák. Magyarországon a lélekmasszázs, vagy pulzmasszázs szinte még teljesen ismeretlen, alternatív módszer, amely a test, a lélek és a szellem harmóniáját hivatott visszaállítani.

A Holistic Pulsing a testben áramló energiák blokádjainak feloldására, a szervezet természetes védekező- ás öngyógyító erejének aktivizálására összpontosít. Ez a kezelési technika a maga egyszerűségével egyedülálló és a kezelt személyeknél igen rövid idő alatt meglepő változásokat indít el.

Célja az energetikai egyensúly elérése. A ringató és vibráló mozgáson keresztül az egész test gyengéd rezgésbe jön, ami a fejtetőtől a lábujjakig hat. Néhány pillanat múlva a kezelt kellemes, mély ellazulást él át. Ennek az ellazulásnak a hatására az energiarendszerben elkezdenek oldódni az áramlást akadályozó blokkok, a fokozódó energiaáramlás következtében a szervek működési készsége (pl. keringés, kiválasztás) javul, az immunrendszer, az öngyógyító képességünk felerősödik. A ritmussal - ami hasonló a szívveréshez - a sejtemlékezet aktiválódik, így a sejtek visszatalálnak saját ősi rendeltetésükhöz, helyes működésükhöz. A lélekmasszázs az egész lényünkre hat, a teljes egységet, testet - lelket (tudat) - szellemet (gondolkodás) stimulálja, beindul a gyógyulási folyamat a fizikai testben, kialakul a hármas egység közötti egyensúly.

Hosszútávon megoldást kínál testi és lelki panaszokra. Ez az igazán nem látványos mód, látványos eredményeket ér el azoknál az embereknél, akik élete épp válságos helyzetben van, akik nem látnak kiutat, akik éppen nem tudnak döntéseket hozni. Lendületet ad a hétköznapi gondok megoldásához, a páciens újra fényt lát az alagút végén. Mivel a módszer intenzíven hat a lelki (pszichés) egyensúly visszaállítására, ezért kapta a lélekmasszázs elnevezést. A kezelés hatására az ellentétek és kétségek kezdenek feloldódni, megtaláljuk az utat belső bölcsességünkhöz, magabiztosabbá válunk, képesek leszünk döntéseket hozni, változtatni életünkön. Fejlődésünkben továbblépünk, képességeinket fokozottabban használjuk. De aki nem küzd semmi problémával, az is élvezi a kezelés nyújtotta "teljes kikapcsoltság" állapotát. Teljesül a mindenkiben meglévő vágyódás a törődésre, érintésre, emberi közelségre.

A Holistic Pulsing terapeuták nem gyógyítanak, nem diagnosztizálnak, hanem "meghívják" a testet saját harmóniájának megtalálására. A legfontosabb a kezelés alatt, hogy nincs semmilyen szándékunk! Ebben teljesen eltér ez a metódus az összes eddig ismert formától. Sem a terapeutának sem a kezeltnek nem "kell" vagy "muszáj" valamit elérni, feloldani, diagnosztizálni, megérteni, kielemezni, stb. Mindketten bíznak a test és lélek bölcs döntésében, követik azok ösztönös jeleit. A tudatosság kerülésével az energia áramlása bekövetkezik és a kezelt személy kellemes, pozitív élménnyel gazdagodik.

A kezelendő személy fekhet a hátán, a hasán, az oldalán is, mérvadó, hogy neki kényelmes legyen. Maradhat teljesen felöltözve vagy le is vetkőzhet, fontos, hogy jól érezze magát. Ezek mind elősegítik a kezelt személy kellemes ellazulását. A fájdalommentes érintéseknek köszönhetően azok is szívesen választják a Holistic Pulsing-ot, akik a hagyományos masszázs technikákat túl erőteljesnek, "durvának", fájdalmasnak találják.

A Holistic Pulsing kezelés azoknak ajánlott, akik túlterheltek, mindennapi erős stressznek vannak kitéve, testi-lelki egyensúlytalanságtól szenvednek, nem lokalizálható, pszichoszomatikus eredetű panaszaik vannak, vagy egyszerűen nem tudják, miért érzik rosszul magukat. Ez a terápiás módszer, segíti a pszichoszomatikus, prevenciós, krónikus degeneratív betegségekben szenvedők gyógyulását. Jó eredménnyel alkalmazható a félelmek oldásában, a pánikbetegség, a depresszió gyógyításában, mint kisegítő terápia. Jótékony hatással van a sebgyógyulásra, a műtétek utáni regenerálódásra, a fizikai és lelki traumák feldolgozására.

Várandós kismamák számára ugyancsak jótékonyan hat az ellazulást segítő, stressz-oldó, nyugalmat fenntartó lélekmasszázs. Sok esetben a kismama már nem tud kényelmesen a hátán feküdni, ebben az esetben a kezelést oldalt fekvő pozícióban végezzük. A masszázs hatására a kismama felfrissül, oldódnak az izomgörcsök, a hát és derékfájás, csökken a kóros folyadék-visszatartás, megindul a kiválasztás, javul az emésztés, megtisztul a nyirokrendszer. Mivel a masszázs nagyon gyengéd, nem okoz vérbőséget, így biztonságos a mama és a baba számára is.

Gyermekkorban - akár születéstől kezdve - is nagyon ajánlott a lélekmasszázs. Hogy miért? Ha valaki kicsit is foglalkozott már az emberi lélek rejtelmeivel, akkor tudhatja, hogy sok felnőtt korban problémát okozó fizikai, vagy pszichés betegség okát gyermekkorban sikerül "begyűjteni". A magzati életből, gyermekkorból hozott negatív minták, sérülések megakadályozzák a boldog, kiegyensúlyozott élet és a harmonikus emberi kapcsolatok kialakítását. Már a születésünk pillanata is egyfajta lelki trauma, hiszen kikerülünk egy túl világos, túl hangos, hideg világba a mama pocakjából, ahol ringatózva, biztonságban és békességben "laktunk" 9 hónapig. Egy újszülöttnek át kell verekednie magát a szűk szülőcsatornán, ami szükségszerű, de félelemmel és fájdalommal teli "élmény" - bár tudatosan nem emlékszünk rá. És akkor még nem beszéltünk a fogantatástól a megszületésig "beszerzett információkról", ami az édesanya gondolataiból, érzéseiből származik és sejtszinten épül be a kisbabába. A bizonytalanság, hogy jókor érkezett-e a baba, vagy a félelem, hogy minden rendben lesz-e, jó szülő leszek-e, stb. Ezeket az érzéseket mind átéli a baba is. Így tényleg újszülött kortól ajánlott a lélekmasszázs, hogy az energetikai blokkokat még az előtt feloldjuk, mielőtt komolyabb fizikai betegségekben manifesztálódnak. A gyermekek még nagyon nyitottak az energetikai dolgokra, sok esetben jobban élvezik a masszázst, mint a felnőttek. Még egy "hiperaktív" gyerek is pár perc alatt megnyugszik a kezeléstől, sok esetben el is alszanak. Ha igényli a gyermek, akkor természetesen bent maradhat a kezelés alatt a kísérő is.

A baba-mama lélekmasszázst azoknak ajánljuk, ahol még nagyon kicsi a baba. Aki foglalkozott már energetikával, az azt is tudhatja, hogy a gyermek az édesanyjával 7 éves koráig "össze van kapcsolva" energetikailag. Az édesanya lelki problémája a gyermek betegségében nyilvánul meg. Egy nagyon egyszerű példa, ha pl. az édesanya feszült és nyűgös, akkor a baba is az lesz, hiszen egy az egyben leveszi a mama rezgéseit. Tehát a gyermekkori betegségek elkerülése érdekében érdemes a babát és a mamát is kezelni. A kezelés alatt a baba az édesanya hasán fekszik, így biztonságban érzi magát és mindkettejüket együtt lehet ringatni. Az a tapasztalat, hogy a kezelést mindketten nagyon élvezik, sok esetben együtt alusszák át a masszázst.

Nehezen fogalmazható meg az az érzés, amit ez a módszer vált ki, ezt jobb megtapasztalni!

tapasztalatok >

Filozófia: A terápia mögött lévő filozófia igen egyszerű, alapvetően minden élőlény tökéletesen alkalmas és felkészült az élete során neki szánt feladatok megoldására. Birtokában van az a bölcsesség, amellyel képes egy boldog, értelmes, érzelmekben gazdag életet élni. Mindig megtalálja az utat a teljes értékű, "EGÉSZ-ség"-es életmód megvalósításához. A fejlődésünk során sajnos lassan elvesztettük ezt a csodálatos képességet. Fölösleges a "MIÉRT" és "HOGYAN" kérdéseket feltenni annak, aki erről az útról letért. Az eredendő bölcsesség, ha elásva is, de minden öröklött sejtünkben ott rejtőzik. A holisztikus ringatással előhívható a fogantatástól bennünk rejlő ős-emlékezés. Ezzel a nagyon finom, lágy, érintési módszerrel feléleszthető a sejtekben megbúvó információ tömeg. Megnyílnak a zsilipek és a páciens ismét önmagára talál. A legnagyobb természetességgel és igen rövid idő alatt újra felfedezi létének értelmét és az öngyógyuláshoz vezető utat. A gátak átszakadnak, és az újra megtalált sodrás segít a hétköznapok gondjait megoldani. Felfedezzük önmagunkat és a bennünk lévő hihetetlen erőforrást, a világ pozitív értelemben megváltozik körülöttünk. Az élet kiegyensúlyozottabbá, boldogabbá és teljesebbé válik.

A Holistic Pulsing nem tudja, és nem is kívánja az orvoslást helyettesíteni, de mint kiegészítő és támogató terápia, meglepő sikereket képes elérni.

árlista >

vissza