Bach-virágterápia

A Bach-virágterápia egy szelíd, de mégis hatásos gyógymód, amely a gyógyító növények segítségével visszaállítja a testi, szellemi és lelki egyensúlyt. A homeopátia hatásmechanizmusát alapul véve, személyes tapasztalatai alapján, Dr. Edward Bach angol orvos dolgozta ki ezt az egyedülálló, 38 féle virág és növény eszenciájából álló gyógyítási rendszert, amely a testi és lelki betegségek érzelmi okainak kezelésére és enyhítésére, megszüntetésére szolgál.

Az eszenciák kiválasztását minden esetben megelőzi egy személyes beszélgetés, ahol közösen feltárjuk a probléma lelki hátterét, majd kiválasztjuk a személyre szabott eszenciát vagy keveréket. A terápiákhoz az eredeti, Dr. Bach útmutatásai és irányelvei alapján készült eszenciákat használjuk.

"A betegség nem kegyetlenség, nem is büntetés, hanem egyfajta korrekció. A lélek eszköze, amellyel rámutat hibáinkra, hogy visszatartson a nagyobb tévedések elkövetésétől, megakadályozza, hogy további kárt okozzunk, és visszavezessen az igazság és fény útjára, amelyről soha nem kellett volna letérnünk." (Dr. Edward Bach)

A Bach-virágterápia segítséget jelent: félelem, szorongás, depresszió, szomorúság, bátortalanság, bizonytalanság, önbizalomhiány, önvád, túlzott büszkeség, türelmetlenség, intolerancia, elégedetlenség, agresszió, ingerlékenység, érdektelenség, túlterheltség, fáradtság, feledékenység, alvászavar, rémálmok, magányosság, reménytelenség, keserűség, túlérzékenység, megrázkódtatás, csalódottság, túlzott aggodalom, kényszeresség, gyász, lelki trauma, párkapcsolati probléma, a remény és a pozitív hit elvesztése, depresszió, pánik, stressz és vizsgadrukk esetén, de még a fogyókúra, méregtelenítés támogatásaként is jól alkalmazható.

Várandósoknak, kismamáknak is ajánlott, az áldott állapot és a vajúdás időszaka alatt fellépő aggodalmak, szorongások, a szüléstől való félelem megszüntetésére. Az új élethelyzet elfogadására, az abba való zökkenőmentes átállásra, a fáradtságra és alvásproblémákra, a szülés utáni depresszió megelőzésére, kezelésére.

Gyermekeknél például félelmekre, a közösségekben fellépő konfliktusok feldolgozására, zárkózottságra, beilleszkedésre, koncentrációs zavarokra és tanulási nehézségekre, hiperaktivitásra, agresszió esetén alkalmazható. Újszülötteknél segít feldolgozni a születés okozta traumát, elmulasztja a világtól való félelmet, helyreállítja az ősbizalmat.

A Bach virágeszenciák alkalmazhatóak állatoknál a betegségek, sérülések gyógyulásának támogatására, félelmek elmulasztására.

Reakciók és hatások: A terápia során a gyógyulást úgy kell elképzelni, mint a hagyma héját. Fokozatosan húzzuk le a különböző rétegeket, amíg eljutunk a belső maghoz, tehát a problémák valódi okához.
A Bach-virágterápia akut betegségeknél, vagy problémáknál már néhány nap alatt hat, míg krónikus, hosszabb ideje fennálló betegségeknél a gyógyulás kb. annyi hónapot vesz igénybe, ahány éve fennáll a kóros állapot. A terápia kétféleképpen hathat, pozitív, vagy negatív irányba is kibillentheti a kezelt állapotát. Negatív irányban átmeneti rosszabbodás, felerősödés várható a tünetekben - hasonlóan a homeopátiás szerekhez -, ami gyógyító reakció és nem mellékhatás. A lelki nehézségek a felszínre törnek és megindul a tisztulás. Ha pozitív irányba hat, akkor gyors és látványos javulást érhetünk el. De előfordulhatnak hullámvölgyek és -hegyek is, azaz a pozitív és negatív reakciók váltakozásai, melyek a gyógyulási folyamat velejárói. Ahogy a szervezet közelít a normális rezgéshez, úgy ezek a tünetek egyre csökkennek, majd megszűnnek és helyreáll a fizikai egészség és a lelki harmónia. A cseppek szedésével örömöt, felszabadultságot, megkönnyebbülést, a teljesítőképesség fokozódását, testi-lelki tisztulást, harmonikusabbá váló emberi kapcsolatokat és pozitív kisugárzást érhetünk el. A terápia, vagy az egyes keverékekkel való "munka" akkor zárul le, ha úgy érezzük, hogy nincs már szükségünk tovább a virág eszenciákra. Ebben az esetben vagy úgy keveréket kell választani, vagy ha már úgy érezzük, hogy harmóniában vagyunk önmagunkkal, akkor a terápia befejezettnek tekinthető.

Elsősegélycsepp: a Rescue Remedy a legkiemelkedőbb eszenciakeverék, amely vészhelyzetekre, hirtelen fellépő testi vagy lelki trauma esetén ajánlott. Öt különböző gyógyírból áll, melyeket Dr. Bach választott ki kifejezetten vészhelyzetek és krízis esetére, amikor nem lenne idő az eszencia kiválasztására, amely az adott helyzetben szükséges.

Az Elsősegélycsepp alkalmazható:
 • Baleseteknél, a sokk és megrázkódtatás oldására
 • Hirtelen előtörő fájdalmak, fejfájás, migrén, fogfájás enyhítésére
 • Allergiás rohamoknál
 • Menstruációs panaszok, görcsök csillapítására
 • Műtét utáni regenerálódás esetén
 • Sebek, duzzanatok, csípések hatásainak enyhítésére
 • Lelki sokkélmény (szakítás, haláleset, rossz hírek, megrázó élmények)
 • Ijedtség, stressz, erős félelmek és szorongás oldására
 • Vizsgadrukk, állásinterjú előtti izgalom esetén
 • Orvosi vizsgálattól, kezeléstől való félelem esetén
 • Utazástól, repüléstől való félelem esetén

árlista

vissza